digitale leeromgeving music&me is verrijking voor muziekonderwijs

Saxofoondocent João Driessen van Platform C | Muziek-en Dansschool Amstelveen heeft er met zijn 13-jarige leerling Samir Bennis nu een aantal maanden mee geoefend en is razend enthousiast. Ook voor hem geldt music&me, een handige tool voor op pc, tablet of mobiele telefoon, als een verrijkende aanvulling op het traditionele muziekonderwijs.

‘Voorheen was ik altijd in de weer met losse blaadjes, ’lacht deze sympathieke tenorsaxofonist, zoon van Ellert Driessen, in 1975 één van de oprichters van de band Spargo, ‘en je weet hoe dat gaat. Nu is alles te vinden in één digitale leeromgeving en dat werkt zowel voor docent als voor leerling heel handig en overzichtelijk. Bovendien is het milieuvriendelijk.’

Ook vijfdejaars student Samir, eerste klas gymnasiast op het KKC, vindt het studeren met music&me fijn. ‘Het is net alsof ik toch even eerder m’n saxofoon pak om te gaan studeren,’ vertelt hij. ‘Je kunt in één keer alle opdrachten zien en het is heel gemakkelijk om mee te oefenen.’ Music&me is ontwikkeld door Wouter Wierda, innovatiemanager bij de muziekschool. ‘Docent en leerling hebben toegang tot bladmuziek dat is gekoppeld aan een audio backing track die is opgenomen door top studiomuzikanten,’ vertelt hij. ‘Het oefenen van muziek wordt daardoor veel leuker. Leerlingen voelen zich echt even artiest.’ De ontwikkeling van music&me is mogelijk gemaakt door bijdragen van het Rabobank Coöperatief Fonds en het Prins Bernard Fonds Noord Holland. Het is de bedoeling dat aan de start van het nieuwe seizoen de tool wordt geïntroduceerd.
Amstelveenz Magazine, maart 2018