De online tool voor muziekonderwijs: voor leerling, docent en ouder

Leerling

Music&me is ontwikkelt voor iedereen die een muziekinstrument bespeelt en les heeft van een muziekdocent via een muziekschool of van een privé docent.
Chiel speelt trompet en is leerling op Platform C. Hij oefent thuis met music&me op de familie-iPad. Zijn docent Pieter, heeft zoals elke week het huiswerk via music&me met hem gedeeld. Er staan persoonlijke aanwijzingen in, oefeningen, populaire nummers, een YouTube-filmpje en een document met muziektheorie. Chiel speelt de hele lijst door, van boven naar onder, de populaire liedjes vindt hij het leukst. Hij vindt het fijn dat hij zijn ouders niet meer hoeft te vragen om cd’s of mp3s af te spelen of om bladmuziek uit te printen. Alles wat hij nodig heeft om te oefenen zit in music&me. Gelukkig hoeft hij ook nooit meer te zoeken naar zijn schrift, want dat raakte hij altijd kwijt.

video's leerlingen/ouders

Docent

Music&me is ontwikkeld voor elke muziekdocent met een privépraktijk of verbonden aan een instelling.
Pieter heeft deze week een aantal oefeningen gemaakt voor zijn studenten. Hij is blij dat hij alles in één keer kan uploaden. In music&me kan hij zijn lesmateriaal goed organiseren met behulp van mapjes en lijsten. Naast zijn eigen lesmateriaal staan  er in de music&me mediabibliotheek ook leuke liedjes en backing tracks. Geen losse prints, mailtjes, linkjes en schriften meer. Al het lesmateriaal kan hij gemakkelijk met al zijn studenten delen.
Iedere leerling heeft een eigen online huiswerkschrijft, ook Chiel: met bladmuziek, liedjes, backing tracks en leuke YouTube filmpjes die passen bij zijn niveau. Pieter kan in één oogopslag kan zien wat hij zijn leerlingen heeft opgegeven. Bovendien kan hij alle liedjes en begeleidingen afspelen in de les.

video's docenten

Ouders

Music&me is ontwikkeld voor alle ouders van de jonge leerlingen.
De moeder van Chiel vindt het heel fijn dat Pieter en Chiel nu gebruik maken van music&me. Vroeger stuurde Pieter altijd mails met pdf’s, mp3’s of links naar websites of YouTube. Het was iedere week weer een uitdaging om alle spullen te vinden en bij elkaar te krijgen: de losse mailtjes, het huiswerkschrift (dat was ook wel eens onvindbaar…). Wat haar opviel was dat Chiel vaker uit zichzelf aan het studeren ging en ook vaker naar beneden komt om mee te spelen met backing tracks om te laten horen wat hij al kan!

video's leerlingen/ouders